снимка: БулфотоВ първите няколко дни няма да се пишат актове. След

...
снимка: БулфотоВ първите няколко дни няма да се пишат актове. След
Коментари Харесай

От 15 ноември задължително със зимни гуми. Глобата е 50 лева

снимка: Булфото

В първите няколко дни няма да се пишат актове. 

След 15 ноември ще ни глобяват с 50 лв., в случай че гумите ни не са минимим с 4 милиметра грайфер. 

От 15 ноември 2021 до 1 март 2022 година колите би трябвало да бъдат пригодени за придвижване в зимни условия с подобаващите гуми. На брифинг за идната Акция Зима 2021 комисар Калоян Драганов, шеф на Пътна полиция в ГДНП съобщи, че пътна полиция дава пролонгация на водачите от две седмици, с цел да сменят летните си гуми със зимни.

Драганов посочи, че за водачите, които не са поставили зимни гуми, ще има наказания по Закона за придвижване по пътищата.

Иначе Пътна полиция се приготвя за акция, която ще бъде разграничена на три десетдневки за месец ноември : първата ще бъде ориентирана към водачите на пътни транспортни средства, втората за вярното секване на пешеходци и третата към моторните транспортни средства.

Председателят на Съюза на българските автомоблисти (СБА) инженер Стоян Панчев посочи, че от СБА оферират безвъзмездни прегледи на колите - за гуми, светлини, спирачки и течност за чистачките. Инженер  Панчев прикани водачите да карат деликатно, с цел да избегнат произшествия .

От своя страна  Надежда Тодоровска, заместник-директор на БЧК  призова водачите да ревизират дали имат заредени аптечки в колите си за оказване на първа помощ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР